Nože

Nože

Většina z nás má v kredenci pestrou zásobu nožů různé velikosti a tvarů. Malé, velké, tupé, ostré, vlnité, děrované, nože z oceli či z keramiky. Je to také způsobeno tím, že vlastně ani nevíme k čemu který nůž slouží. Říká se, že v běžné domácnosti vystačíme se třemi základními druhy nožů a několika dalšími speciálními podle konkrétní potřeby. Mezi základní vybavení patří běžný kuchařský nůž, menší okrajovací nůž a nůž s vlnitou čepelí na krájení čerstvého pečiva či určitého druhu ovoce a zeleniny. Mezi ty speciální patří nože na sýry, loupací, porcovací, filetovací atd. Aby nám nože dobře sloužily, je třeba je alespoň dvakrát ročně nabrousit.

Většina nožů se vyrábí z nerezavějící oceli nebo z oceli s příměsí uhlíku. Liší se svou tvrdostí. Nože z nerez oceli jsou sice méně tvrdé než z té uhlíkové, ale zato dokonale nepodléhají korozi. Na druhou stranu nože z oceli s přídavkem uhlíku jsou tvrdší a tedy ostřejší, ale je potřeba je před zbytečným dlouhodobým vlhkem chránit. Kuchyňské nože se vyrábí také z keramiky. Říká se, že jsou to nejostřejší nože vůbec, nemusí se tak často brousit a nepodléhají korozi. Jsou ale naopak křehké, tudíž je potřeba je chránit před mechanickým poškozením jako je krájení na nevhodné desce, páčení či upadnutí na zem.

Pokud jste si pořídili kvalitní nože, neměly by být skladovány běžně v zásuvce. Abychom zabránili jejich vzájemnému tupení, je vhodné skladovat takové nože ve stojáncích pro nože určené nebo magnetických držácích.

V našem e-shopu naleznete širokou nabídku  běžných kuchyňských nožů, ale i nožů speciálních.  Můžete si prohlédnout i nabídku nožů japonských. Protože nože se nepoužívají jen v kuchyni, nabízíme dále i nože sportovní, mačety nebo nože profesionální. A nakonec samozřejmě nezbytné příslušenství jako držáky, ostřiče, ocílky, stojánky apod.




Vyberte podkategorii:





Úvodní stránka akční nabídka
Dotazy a objednávky 222 364 109
Košík      Košík je prázdný