Hrnce a poklice

Hrnce a poklice

Hrnce a poklice patří mezi základní vybavení každé kuchyně, bez kterého se při přípravě pokrmů těžko obejdeme. Pro zdravé zpracování potravin je důležité vybrat také kvalitní a nezávadné nádobí. Těžko bychom stáli o to, aby se nám jídlo připalovalo, hrnec se žárem deformoval nebo propouštěl do jídla nebezpečné látky. Při koupi nádobí je dobré tedy zvážit jak materiál, ze kterého je hrnec vyroben, tak velikosti a počet jednotlivých kusů, abychom mohli pohodlně uvařit oběd pro sebe, svou rodinu či přátele. V neposlední řadě je dobré mít na zřeteli spotřebič, na kterém jídlo připravujeme. Ne každý hrnec je vhodný k určitému druhu spotřebiče.

Jedny z nejstarších a nejčastěji používaných typů hrnců jsou smaltované hrnce. Smalt je křemičitá tavenina podobná sklu, která vytvoří na kovu ochrannou vrstvu. Jeho životnost je skutečně vysoká a při správném zacházení vydrží dlouhá léta. Pozor ovšem na mechanické poškození a následné odlupování smaltu z hrnce, v takovém případě se poruší ochranná vrstva a už nelze nádobí použít. K nepřekonatelným přednostem tohoto typu nádobí patří snadná údržba. Na omývání stačí použít mycí prostředek s vodou a ani použití drátěnky povrch nepoškodí.

Po čase začalo vytlačovat smaltované hrnce nádobí z nerezu. U nerezového nádobí hodně záleží na tlouštce materiálu a zda je hrnec opatřen 3-vrstvým dnem z oceli, hliníku a magnetické oceli. Čím tlustší stěny, tím kvalitnější hrnec. Nerezové hrnce dobře a rovnoměrně vodí teplo, tudíž dochází k úspoře energie. Hladký povrch nerezového hrnce zabraňuje hromadění usazenin a připalování pokrmů. Jsou vhodné pro všechny typy sporáků. Údržba nerezového nádobí je snadná, začíná být obtížnější pouze při jeho přepálení. Na trhu však existují speciální přípravky pro udržení stále vysokého lesku pro nerezové nádobí.

Hliníkové hrnce byly kvůli zprávám o jeho škodlivosti vytlačeny z trhu. Avšak zaznamenáváme návrat hliníkových hrnců s novou nezávadnou úpravou -  nepřilnavým povrchem. Ochranná vrstva je dnes již odolnější vůči poškrábání a splňuje všechna kritéria zdravého vaření. Předpokladem zdravého vaření je též minimální použití tuků, což nová povrchová úprava umožňuje.

Pořiďte si do své domácnosti sady hrnců a pokliček, tlakové hrnce, termohrnce či rendlíky. U každého produktu naleznete podrobné informace o použitých materiálech, vhodnosti použití ke konkrétnímu spotřebiči, rozměry a jiné technické parametry.




Vyberte podkategorii:





Úvodní stránka akční nabídka
Dotazy a objednávky 222 364 109
Košík      Košík je prázdný